7 manieren om eend te serveren

Bijna iedereen is het er over eens dat eend overheerlijk is. Toch kan het soms lastig zijn om dit populaire gevogelte product op een originele manier te serveren.

Hierom hebben wij een overzicht gemaakt met 7 manieren waarop u eend kunt serveren!

 

1. Pulled Duck Burger

Geef de traditionele burger een originele twist door uw eigen Pulled Duck Burger te maken. Gebruik hiervoor de restjes van de eend die u over heeft van gisteren, haal het vlees uit elkaar met een paar vorken en voeg een beetje eendenvet toe. Mocht u nou geen restjes hebben dan kan u hiervoor ook confit de canard gebruiken, een perfect ingrediënt voor Pulled Duck. Serveer de eend op een burgerbroodje met rode kool, augurken, bbq saus en knapperige appelstukjes, een heerlijk gerecht!

 

2. Duck mix

U kunt ook een overheerlijke Duck Mix maken. Ook voor dit gerecht kunt u confit de canard gebruiken. Snijd het vlees in reepjes en verwarm deze, serveer de eend met frietjes en maak het af met een lekkere romige dressing. Misschien heeft u dit gerecht al eerder gezien op Street Foods. Het is niet het meest gezonde, maar wel een van de lekkerste gerechten.

 

3. Salade met eend

Eend is ook een prima ingrediënt voor gezonde(re) gerechten, bijvoorbeeld als topping van een salade of als toevoeging in uw saladebar.  Dit is met name geschikt wanneer u eendenborstfilet over heeft van de vorige dag. U kunt het gebruiken als volgt: snijd de eendenborstfilet in reepjes en geef de salade een umami-twist. Ook kunnen deze overheerlijke eend-reepjes goed gebruikt worden als proteïnebron in de populaire Poké Bowls!

 

4. Hot Duck

Iedereen kent de klassieke hotdog… Ook hier kunt u een originele twist aangeven met eend, namelijk de hot duck! Wanneer u het worstje vervangt door pittige confit de canard reepjes creëert u een totaal andere smaakbeleving welke menig hotdog-liefhebber zal kunnen waarderen. Maak uw eigen unieke “Hot Duck” door de reepjes te combineren met alles wat u lekker lijkt bij eend – misschien kunt u zich ook laten inspireren door de Aziatische keuken?

 

5. Eendenspies

In sommige gerechten kunt u kip prima vervangen door eend. dit is zeker van toepassing op de alom bekende kipspies. Snijd de eend in gelijke stukjes en kruid deze met een marinade van sojasaus en honing. Rijg vervolgens de stukjes eend samen met wat groenten aan de spies. Zo creëert u een simpele, maar erg smaakvolle eendenspies die u kunt serveren met rijst, noodle salade of iets anders naar keuze.

 

6. Duck sandwich

Nadat we hebben gekeken naar een originele manier om uw burgers met eend te serveren is nu de sandwich aan de beurt! Neem een eendenborst, snijd deze in reepjes en doe deze in een sandwich. Voeg vervolgens bijvoorbeeld salade, tomaat, rode ui, augurk, mosterd of chutney toe en creëer een originele twist op de traditionele sandwich!

 

7. Ovengebakken eendenbout met groenten

Een ander smaakvol ingrediënten die u op veel verschillende manieren kunt serveren is de eendenbout. Kruid de eendenbout en bak deze in de oven samen met seizoensgroenten. Serveer hier een lekkere saus of dip bij. Op deze manier creëert u een simpel, maar overheerlijk gerecht die het hele jaar door geserveerd kan worden!

 

Zet eend op een originele manier op uw menu!

Wij hopen dat u door dit artikel inspiratie heeft opgedaan over nieuwe manieren om eend te serveren in uw restaurant!

Mocht u op zoek zijn naar een van de producten, dan bieden wij een ruim assortiment van zowel rauwe als bewerkte eend.

Wij hebben unieke Franse Challandais eendenborst en –bout in ons assortiment. Dit product is de afgelopen 60 jaar alleen verkocht aan een select groepje restaurants wereldwijd. Daarnaast bieden wij ook eend in blik aan, dit product is al voor u bereid zodat u het alleen nog maar hoeft op te warmen en in reepjes hoeft te snijden.

Indien u meer informatie wil over de toepassing van de populaire eend op uw menu dan bent u meer dan welkom om contact op te nemen met een van onze culinair adviseurs!