De voordelen van ingevroren kip & gevogelte

Ingevroren voedsel heeft de reputatie gekregen slechter te zijn dan vers. Maar volgens experts en studies is dit een mythe.

De waarheid is dat nieuwe technologieën nieuwe kansen bieden als het gaat om het invriezen van rauwe producten zoals gevogelte. Kansen die ingevroren voedsel zelfs meerdere voordelen geven tegenover vers voedsel.

 

Bewaar versheid tijdens lange transporttijden

Veel consumenten geloven dat verse gevogelteproducten verser zijn dan ingevroren producten. Maar dat is niet helemaal waar. Dankzij de ontwikkeling binnen het gebied van snel invriezen, kunnen producenten de producten nu invriezen binnen slechts een paar minuten na de slachting en verwerking.

Daarom krijg je een product dat net ingepakt is, zelfs als je het product dagen, weken of maanden later pas ontdooit!

Dit is specifiek een voordeel wanneer het product wordt getransporteerd van de productie naar jouw keuken. Met verse producten neemt de versheid af met elk uur. Een zorg die je vermijdt als het product ingevroren is.

 

Behoudt de kwaliteit en voedingswaarden

Maar wat met de kwaliteit en voedingswaarden. Hier heeft het effectieve invriesproces ook het voordeel dat er geen grotere ijskristallen gevormd worden die het vlees mogelijk kunnen beschadigen.

Dat betekent dat de gevogelteproducten hun natuurlijke smaak en authentieke textuur behouden. En op hetzelfde moment wordt de voedingswaarde van het product behouden aangezien het vriesproces alle goede proteïnen, vitaminen en mineralen in het vlees beschermt.

 

Vermindert voedselverspilling

Een derde voordeel van ingevroren gevogelte is dat het voedselverspilling tegengaat. Dit is te danken aan de beduidend langere bewaartijd in vergelijking met verse producten. Op die manier verlaag je het risico dat je producten moet weggooien omdat de uiterste houdbaarheidsdatum overschreden is. En tegenwoordig worden veel producten individueel snel ingevroren (IQF) zijn.

 

Bespaart tijd en vermindert werk

Sommigen zullen zeggen dat verse producten makkelijker zijn om mee te werken aangezien je geen tijd moet spenderen aan ontdooien. En natuurlijk moet je wel wat tijd spenderen aan het ontdooien, maar het hoeft niet veel tijd zijn, als je het maar systematisch doet.

Bovendien, als je ingevroren gevogelteproducten koopt die verwerkt zijn, valt er veel tijd te besparen, aangezien je geen tijd hoeft te spenderen in het verwerken en het koken. Je kan de producten gewoon verwarmen in de oven, friteuse, of op de grill of in de pan.

Een voordeel dat je echt minder werk oplevert in de keuken!

 

Op zoek naar ingevroren gevogelteproducten van hoge en constante kwaliteit?

Met onze twee sterke merken, Chefs Club en Top Table, bieden we een breed en diep assortiment van rauwe en bereide gevogelteproducten!