Kippenborstfilet met vel

Art. nr: 1005571

Chefs Club voegt een kipfilet toe aan het assortiment, waar het velletje is bewaard. Dit kleine detail geeft u meer mogelijkheden om creatief bezig te zijn met de maaltijdbereiding.

Het vel behoudt briljant de sappigheid van het vlees en de smaak ontwikkelt zich sterker tijdens het koken. De huid biedt ook meer mogelijkheden om te experimenteren met de contrasten in de textuur van het gerecht, bijvoorbeeld door een knapperige vel op een sappige kipfilet te maken.

Na het snijden, worden de kippenborsten in slechts 15 minuten ingevroren tot -18 graden. Op deze manier behoudt het vlees niet alleen de versheid, maar ook de natuurlijke structuur en authentieke smaak.

Recept: Gestoofde kip a la Koning met broccolisalade

4 porties

Ingrediënten voor gestoofde kip a la Koning:

4 kippenborsten met huid

50 g worteltjes

½ ui

150 g champignons

75 g paprika, groen

75 g paprika, rood

30 g boter

30 g tarwemeel

4 dl kippenbouillon

1 dl crème

zout

peper

Ingrediënten voor Broccoli Salade:

2 Broccoli

Geraspte citroenschil

Olijfolie

Zout

Peper

Kruid de kipfilets aan beide kanten en bruin ze in boter en olie met de huid naar beneden. Draai de kipfilets om en haal de pan van het vuur.

Hak de groenten en bak ze in een pan gedurende 5 minuten. Bestrooi met tarwebloem en meng. Voeg kippenbouillon en room toe en laat het koken. Proef de saus en breng het op smaak met zout en peper. Meng de kip met de saus en bak het ongeveer 30 minuten in de oven tot de kip een kerntemperatuur bereikt van 70 graden.

Snijd de boeketten van de broccoli en rasp de broccolitak in dunne plakjes op een rasp en leg de plakjes in koud water. Kook de boeketten van de broccoli ongeveer een minuut in zout water en giet het water af.

Meng de boeketten en de dunne plakjes broccoli met citroenschil, olijfolie, zout en peper. Leg de gesmoorde kipfilets op een bord en werk af met de broccolisalade.