Lasagne van kip met spinazie – gemakkelijk, smeuïg en “gezond” recept

Het is niet makkelijk om iedereen tevreden te stellen wanneer je warme maaltijden voor meerdere mensen kookt. Sommigen willen gezond eten, terwijl anderen eerder Daarom hebben wij een van de populaire klassiekers genomen – de lasagne – en er zowel een gezonde als zondige draai aan gegeven, zodat het brede publiek van jouw keuken tevreden zal zijn.

We hebben het rode vlees met vervangen door kip, armer aan vet en rijker aan vitaminen. En dan hebben we er spinazie ingestoken, dat zowel gezond smaakt als er gezond uitziet, een belangrijke rol in de lasagne. Maar om ervoor te zorgen dat jouw niet-zo-gezonde-gasten niet flauwvallen als ze de redelijk groene lasagne zien, hebben we ook boter, kaas en room toegevoegd, wat de lasagne een smeuïge en heerlijke smaak geeft!

Hier is ons recept voor een gemakkelijke, smeuïge en “gezonde” lasagne met kip, die de meeste gasten zou moeten bekoren.

 

Recept voor lasagne van kip met spinazie

Ingrediënten (15-18 mensen):

2500 g gestoomde kipfilet plakjes van Top Table®

1000 g spinazie

125 g boter

1000 g lasagne

1000 g geraspte kaas

5 geperste tenen look

Olie

Curry

Zout & peper

Oregano

2000 g gepelde tomaten

1 l croom of Mornay-saus

 

Instructies:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Ontdooi de gestoomde kipfilet plakjes . Bak de spinazie in boter in een pot. Verwarm de olie en voeg de curry en de geperste look toe. Voeg dan tomaten en room toe. Breng de saus tenslotte op smaak met kruiden en laat een paar minuten koken.

Leg de lasagne in lagen in een schotel en laat 25-35 minuten op 180 graden in de oven staan.

 

Tips voor bij het opdienen:

Als je het gezonde en zondige thema wilt behouden, kan je gekookte asperge en vers afgebakken stokbrood opdienen bij de smeuïge lasagne van kip.